Kerngroep

Op dit moment bestaat de kerngroep uit Mattea Spatharakis, Loes Manders, Marianne Hibbeln, Simone Rosier en Elise Kenter. We houden ons bezig met het draaiende houden van dit initiatief in de meest brede zin. We zetten een visie uit en overleggen die met de mensen die regelmatig komen dansen. We ontwikkelen nieuwe initiatieven, nodigen gastdocenten uit, beheren de praktische kant van dit initiatief.

Wij doen dit werk vrijwillig en met veel enthousiasme. We zijn een oefenplek en mogelijkheid voor nieuw talent en ondernemerszin. Als kerngroep kunnen we altijd hulp gebruiken, ook als het eenmalig is.

Mattea Spatharakis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik geef inmiddels meer dan 20 jaar met veel plezier les in dans en beweging. Daarnaast begeleid ik aankomende docenten en andere professionals. Af en toe stonden er ook in mijn groepen mensen op die graag meer met dans, beweging of muziek wilden doen. Ik stimuleerde ze en gaf ze de ruimte om de groep als een oefenplek voor hun initiatief te gebruiken, en feedback van mij en de groep te krijgen. Enkele jaren geleden nam ik een stap die hieruit volgde: ik stelde voor om met een kerngroep het initiatief te gaan begeleiden waarbij iedereen zijn en haar talenten zou kunnen inzetten. Inmiddels hebben Loes en Janine zich meer bekwaamd in het lesgeven, en is Evert het pad van DJ opgegaan. Nieuwe initiatieven uit de groep worden altijd gestimuleerd.

Binnen de kerngroep zet ik een visie op lange termijn uit, geef ik ruimte aan nieuwe plannen en adviseer en begeleid ik indien nodig andere kerngroepleden. Daarnaast maak ik grappen als het te serieus wordt, spreid ik verwarring als het te rechtlijnig wordt en lach ik mijn blijde en trotse lach als we weer een overwinning (in onszelf of buiten) gehaald hebben.

Loes Manders

Loes
Ik geniet ervan samen met de andere kerngroepleden plannen te maken voor een dansseizoen en de avonden vorm te geven.
Maar bovenal geniet ik van de stappen die ik iedereen, die naar onze dansavonden komt, zie maken. Ik zie mensen open bloeien, ieder op een eigen manier. Er komt dan iets heel puurs naar buiten, dat soms jarenlang verscholen is geweest.

Ik herken het omdat dans en beweging ook mij zoveel meer in mijn lichaam heeft gebracht. En mijn lichaam brengt me weer meer in de wereld en dichter bij anderen.

Dit proces gun ik anderen, gesteund door een groep mededansers in een fijne ruimte.

Marianne Hibbeln

Simone Rosier

Elise Kenter