Docenten

De lessen worden gegeven door verschillende docenten, die ieder hun eigen specialiteit of focus hebben, zoals bewustzijn en dans, contact improvisatie, dansimprovisatie, dans vanuit body mind centering, drama en dans etc.

Mattea Spatharakis

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk geef inmiddels alweer meer dan 20 jaar met hart en ziel en veel plezier les in dans en beweging. In mijn lessen combineer ik Grieks temperament met Nederlandse helderheid. Ik werk met passie, compassie en humor.
Met de jaren hebben velen intens beleefd wat het betekent te ontdekken en te creëren, om op één avond te lachen en te huilen (en te huilen van het lachen), hoe fijn het is om steun en vertrouwen te gaan voelen van je medegroepsgenoten, en om met lichaam en ziel aanwezig te zijn in dans en in je leven.

In mijn psychotherapiepraktijk Moving Balance in Leiden werk ik inmiddels al 20 jaar. Als psychologe begeleid ik op verbale en lichaamsgerichte wijze mensen individueel of als paar.
Neem eens een kijkje op mijn website www.movingbalance.com.

Ik werk graag vanuit warme betrokkenheid, nieuwsgierigheid en spontaniteit met mensen met vele uiteenlopende achtergronden en vragen.

Loes Manders

LoesIk volgde een HBO-opleiding psycho-sociaal werk en een Voice-Dialogue-opleiding.
Daarnaast heb ik me verdiept in het werken met symboliek in verhalen en sprookjes.

Ik heb veel gedanst en lessen gevolgd in o.a. ballroom, jazzdans, Afrikaanse dans, salsa, de vijf ritmes van Gabrielle Roth en dansimprovisatie.
Veel ervaring deed ik op door jarenlang bij en met Mattea Spatharakis te dansen.

“Dansen is voor mij leven in beweging brengen. Soms stil, soms onstuimig, wild, maar altijd met passie en overgave. Mijn heerlijkste momenten zijn als de dans werkt als meditatie, als ik alles wat mijn hoofd maar kan bedenken loslaat en beweeg, beweeg, beweeg ………met dat wat er is en steeds bereid om dansend meer te leren van het leven.”

Wat ik graag wil overbrengen in een les zijn de dingen die ik in mijn (dansend) leven geleerd en ervaren heb, die ik waardevol vind en die mij verdieping hebben gebracht.

Janine Rulkens

JanineDansen heeft voor mij lang het evenwicht tussen hoofd en lichaam geboden. Daarom heb ik verschillende dansvormen met heel veel plezier en passie geleerd en gedanst.

Dans is voor mij door de jaren heen ook de verbinding tussen lichaam en ‘hoofd’ geworden en in de opleiding dans- en bewegingstherapie vond ik de vorm die ik al zo lang zocht om dit ook met anderen te delen.

Dit wil ik ook graag bij Dance Moves doen; het delen van ervaringen in dans en beweging om jezelf en anderen verder te ontdekken.

www.depraktijkinbeweging.nl

Jarka Doeswijk


Jarka Doeswijk (1977) is danseres, gediplomeerd dansdocente en opgeleid DofNA transformatie therapeute.
Zij studeerde in 2001 af aan de Rotterdamse Dansacademie waarna zij een jaar danste bij een gezelschap.

Na dit jaar vertrok zij met een beurs van het ‘Fonds voor de Podiumkunsten’ naar New-York. Zij studeerde daar improvisatietechnieken als ‘”The 5 Rythms” van Gabrielle Roth en de Viewpoints-techniek.

Eenmaal terug uit New-York legde zij zich verder toe op het ontwikkelen van- en het lesgeven in de intuitieve dans. Daarnaast zette zij zich in voor het project ‘Musicians without Borders’ waarbij zij in Tuzla (Bosnie) jongeren vaardigheden aanleerde om zich te ontwikkelen als dansdocent(e).

Na een jaar gewerkt te hebben als dansconsulent voor de stichting Kunst Centraal, besloot zij zich volledig toe te leggen op het lesgeven en DofNA.
De opleiding tot transformatie therapeut heeft ze afgerond in januari 2002 bij 2MensCare in Rijswijk en sindsdien geeft ze consulten, workshops en trainingen.

Haar visie is om lichaam en geest dichter tot elkaar te laten komen.
De twee zijn een eenheid en vullen elkaar aan.

Jarka streeft er naar in haar lessen om het hoofd buiten de deur te houden en het aan het lichaam over te laten om tot her-kenning te komen.

Ernst Jan van Heyningen

Ernst Jan
Ernst Jan van Heyningen is creatief therapeut drama/trainer/systemisch familietherapeut en acteur. Hij heeft sinds 1998 een eigen praktijk onder de naam “Balans” in Leiden. Naast het geven van creatieve therapie drama verzorgt hij ook theatertrainingen voor bedrijven en is als acteur werkzaam bij theatergroep “Draad”.

Mati Engwerda

Mati Engwerda
Sinds 1998 geef ik les in binnen en buitenland. Naast de Vijf Ritmes heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie, lichaamsgerichte therapie en tantra.
Ik voel me dankbaar voor de vele teachers die op mijn pad zijn gekomen. In het bijzonder Naropa, met wie ik mij een aantal jaar geleden heb verbonden. De weg van het hart en zelfrealisatie is mijn grootste drijfveer en dit verbind ik met mijn danswerk.
Voor meer informatie kijk op: www.dansdevijfritmes.nl.

Peter Böck

BongoceroWham! . . . knallen op die bongo . . . !!!
Musiceren met plezier en inspannend tegelijkertijd.
Maar bij Dancemoves in Le Petit Port is ‘t anders:
Afgestemd bij jezelf, in verbondenheid met andere dansers, in stilte, in sounds.
Er klinkt een fluit, een trom roffelt zacht, meerdere klanken zwellen aan, voegen toe,
kneden en nodigen je uit jouw lichaam met souplesse in beweging te brengen.
Iedere dansles met thema of vrije avond is verrassend en nodigt altijd uit.
Zo divers – van stilte (authentic movement) tot extatisch (5 ritmes) –
Maakt dat muziek ongelooflijk rijk is en verscheiden.
Ik duik deze wereld in en ga op reis, muzikaal exploreren.
Zo gek, verrassend als maar kan en ook vertrouwd en gewoon,
maar altijd muziek die met liefde uit het hart is gemaakt . . . .

Dat draai ik, en dat hoor je . . . . dance & move!

Simone Willems


Dans beweegt als een rode draad door mijn leven.
Als kind werd ik gegrepen door de schoonheid, de sierlijkheid en door de mogelijkheden die de dans biedt om mezelf uit te drukken.

Ik heb ervaring met verschillende dansstijlen waaronder ballet, modern en latin.
Inmiddels ben ik na mijn HBO- opleiding aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen gediplomeerd dans- en bewegingstherapeut.
Binnen dit vakgebied komt mijn passie voor dans, beweging en het welzijn van de mens samen.

Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd op het gebied van psychotrauma.
Daarnaast werk ik graag met dans en bewegingsvormen in workshops met gevarieerde thema’s.

Digna Schenk

In Zijnsoriëntatie maakte ik voor het eerst bewust contact met mijn vrije aard en oefende deze als uitgangspunt te nemen voor mijn dagelijkse leven. Ik besef dat alles en iedereen vrij is, heel en compleet. Dit inzicht zien en voor mezelf ervaren, heeft mijn leven totaal veranderd. Ik hoef niet meer anders te zijn dan dat ik ben en mensen om me heen ook niet. Wat een vrijheid! Het heeft me diep thuisgebracht. Ik ben milder en warmer geworden, zowel naar mezelf als anderen. Ik ervaar meer plezier in mijn leven, zelfs op momenten dat het er allemaal minder rooskleurig uitziet.
Deze inzichten en ervaringen wil ik graag leven en doorgeven aan een ieder die mijn pad kruist en ervoor open staat. Ik ben leraar in opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerd begeleiders.
Naast Zijnsoriëntatie heb ik me verdiept in Biodanza. Een vorm van dans waarbij spirituele ontwikkeling centraal staat.
Tevens heeft Geweldloze Communicatie, Advaita en Emotionally Focused Therapy mijn aandacht.

Website: www.dignaschenk.nl

Rianne Baak


Rianne Baak werkt sinds 2008 als natuurgeneeskundige (lichaamsgericht) therapeut met de methode Niek Brouw. Dagelijks creëert en begeleidt zij groepen, projecten en individuen in beweging, bewustwording en de innerlijke dans.

www.praktijkbaak.nl